fbpx

Naš prvi mini odmor… :)

Naš prvi mini odmor… :)

Prije nekoliko dana bili smo na jednom mini odmoru u Istri.

Točnije, sin i ja smo bili u pratnji tati (mom mužu) koji je bio u poslu, tako da smo zapravo mali i ja bili nekoliko dana na odmoru, prepušteni sebi samima. Ma ni inače nam nije puno drugačije da budem iskrena, 😀 samo što ovaj put nismo bili na poznatom Split/Zagreb terenu, nego u hotelu u Istri.

Dakle, rodila sam prošlog ljeta u Zagrebu i kada je moj sin napunio četiri tjedna (nakon onog famoznog prvog pregleda u pedijatra), prvi put smo otišli u Split. Put je bio naporan. Kao i svaki naš idući put. A putujemo često. Moj sin je valjda jedna od rijetkih beba koja ne spava u autosjedalici i koju ne uspavljuje auto. Plus što se 6546841515 puta pokaki dok traje vožnja i non stop se zaustavljamo po raznim odmorištima što nam poprilično produži putovanje. 

I svaki put kada se spremamo na put, mene danima prije puta drži panika kako će sve proći i najradije bih se ponekad lansirala na Mars ili nabavila nekakav stroj za teleportaciju i prebacila se instant na odredište.

Uglavnom, dok sam bila trudna znala sam ponekad otići s mužem na njegova poslovna putovanja samo da ne budem sama u Zagrebu. To je bilo poprilično zanimljivo jer je on čitav dan na sastancima, a ja bih minglala po hotelu, glumila ljenjivca na bazenu, jela kolače itd… 😉

Međutim, otkad imamo bebu, ne pada mi napamet vucarati ga po hotelima. Muž je još ovu zimu imao planove da s bebom od 5 mjeseci idemo na skijanje/bordanje ali meni ni to nije dolazilo u obzir. Ionako nisam tip od skijanja, samo se sramotim, a još da i mališu maltretiram – no no! 😀

I onda mi je prije nekoliko dana muž uletio s prijedlogom da mali i ja idemo s njim na 4 dana u Istru. Malo sam se nećkala i na kraju pristala. Najveća muka mi je zapravo bila – što će beba jesti? Naime, ja kuham svaki dan, a voće jede sezonsko, osim kada smo na putu, tada mu sve prilagodim tako da dok smo u putu da mu je termin za voćni obrok i tada mu dajem Hipp ili Holle voćne kašice. Kupovne povrtne kašice ne voli – probali jednom i nema šanse da pojede. I tako je mene uhvatila panika od (ne)kuhanja. Onda sam samu sebe uvjerila da mu neće biti ništa za 3-4 dana jedenja kupovnih kašica za ručak i užinu. Na kraju smo se uspjeli iskombinirati tako da smo u petak na put krenuli točno nakon njegova ručka, a u ponedjeljak se vratili popodne i umjesto popodnevne užine jeo je ono što sam mu skuhala kao za ručak (ni sama ponekad ne znam kako mi ovakvi pothvati uspijevaju – istovremeno raspakiravam stvari, uspavljujem malog, kuham ručak, sušim kosu…), a u subotu i nedjelju su bile uglavnom voćne kombinacije jer povrtne kupovne kašice nije htio niti pogledati. 😀 

Dakle, to što me najviše mučilo, na kraju smo nekako bezbolno riješili.

Druga stvar koja me mučila, bila je kupanje u bazenu… Od poznanice sam dobila savjet da mu kupim Freds Swimtrainer kolut za bebe. Ovo je super kolut. Ali… Ne za nas. 😀 Barem ne za sad. Mali je doživio trenutno ispaljivanje na živce dok sam mu vezala pojaseve. Opće urlanje i protest! A baš sam se nadala da će ovo biti super stvar jer je ovaj pojas napravljen za bebe od 4 mjeseca nadalje. Doduše, ljeto tek počinje, ima vremena da se navikne.

Drugi promašaj bile su ove pelene za kupanje. Iako on ima 10 kila, a ove pelene su za bebe od 7-13 kilograma, njemu su bile velike. Da budem slikovita – dok smo se spremali za na bazen, tri puta sam mu mijenjala ove kupaće pelene jer se jednom pokakio u njih i dva puta popiškio i sve je proklizalo niz nogice. 😀 Tu sam lagano bila na rubu živaca jer sve što sam htjela je bilo malo brčkanja u bazenu, a dobila sam balkon pun pelena i opći iznered u sobi. Naravno, kada smo došli na bazen (koji je btw zaista bio prekrasan, tih i miran, bez puno kupača) moj sinčić je počeo plakat. Ma što plakati? Urlati! Nisam imala izbora pa smo se samo pokupili u sobu.

Nakon neuspjeha na bazenu, došlo je vrijeme da se nas dvoje spremimo na večeru. Sami. Bez tate. I uspjelo je! Predjelo i glavno jelo uspješno pojedeni, do deserta nismo stigli jer mu je dosadilo, a i njemu je bila “ura od večere”. Na kraju sam naručila neki megaveliki desert u sobu i to jela ostatak večeri što je moguće i bila greška s obzirom na to da kasnije nisam mogla zaspati. Previše šećera, stresa i pokakanih pelena. 😀 

Sutradan je već bilo daleko lakše… U jutarnjoj šetnji upoznali smo Elu i njenog čovjeka. Ela je hotelska djelatnica orao koja tjera galebove. Simpa je. Dok ne raširi krila.

Bilo je poprilično sunčano i toplo, a mališa i ja smo bili često u šetnji i mazali smo se (i on i ja) ovom odličnom Green People organskom dječjom kremicom za sunčanje. Uskoro pišem dojmove o njoj!

Nas dvoje turista…

🙂

Ovaj zalazak sunca fotografirala sam iphoneom i vjerovali ili ne – nema filtera. Bilo je čarobno! 🙂

Sve u svemu, bilo mi je baš lijepo. Tih nekoliko dana prije puta bilo mi je poprilično stresno, a o prvom danu u hotelu i scenama na bazenu ne želim više niti misliti. Bila sam uvjerena da ćemo se pokupiti doma. Ali jutro je bilo pametnije od večeri i nakon prvog dana sve je bilo stvarno odlično. Osim što smo dva puta na doručak zaboravili ponijeti dekicu (da, moj mali je nešto a la Charlie Brown/Linus nerazdvojan sa svojom dekicom) pa je u restoranu tulio poput sove. A dobro, ne mogu na sve uvijek misliti.

E, uspjela sam dva puta sama otići u saunu i na bazen! 😀 I bilo mi je super!

Kakva su vaša iskustva s putovanjima i bebama?

Imate kakav savjet?! 😀

O autoru

Mama Šminkerica

Chief Mommy Officer ;)

10 komentara

 1. Zuba

  a gle, sad znaš što sve može poći krivo po hotelima i bazenima 🙂
  al sv je to za ljude. znam da si sad i umorna i naporno ti je, ali zvuči ko da imaš sve pod kontrolom.
  bravio za saunu i bazen!
  Inače, usper izgledaš na slikama, i zalaz sunca je super, ali Ela me se najviše dojmila :))

  Reply
  • Mama Šminkerica

   ma ispalim sto puta, ali stvarno imam sve pod kontrolom! 😀
   tenks! 😀 😀

   Reply
 2. Lendoxia

  dalmatinac koji ne voli vodu :O nadam se da ce brzo promijenit misljenje, pogotovo kad bude more u pitanju. i da se konacno navikne na putovanje autom. ela je divna 🙂

  Reply
  • Mama Šminkerica

   hahaha pa da, vidiš, dalmatinac, a ne voli ni more ni vodu! moguće zbog toga šta je rođen u Zagrebu… 😛 😀

   Reply
 3. Unknown

  bwahahahahha jao 😀 sreća tim bebama što ih mame i tate jako vole, dobro je to priroda napravila 😀

  Reply
  • Mama Šminkerica

   hahahahaha baš to! ponekad kad mislim da je neizdrživo, sjetim se koliko ga volim… <3 😀

   Reply
 4. Unknown

  Meni je ovo bilo tako zabavno čitati – sve mi se čini totalni pothvat s malim djetetom! 🙂

  Reply
  • Mama Šminkerica

   Pothvat – riječ koja sve opisuje! 😀

   Reply
 5. nail crazy

  hehe, u svakom slučaju nije bilo ni d od dosade 😉

  Reply
  • Mama Šminkerica

   ma kakvi! 😀

   Reply

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite me na

Pretplati se na moj Newsletter

Prijavi se na našu email listu i prvi saznajte kada je novi članak objavljen.

Uspješno ste se pretplatili!