Prekjučer sam u Kozmu naletjela na novu i poboljšanu verziju Bourjois Healthy Mix tekućeg pudera. Mojoj sreći nije bilo kraja kad sam ugledala još i 20% sniženje! 🙂 

Volim Bourjois kozmetiku, a posebno njihove pudere – i tekuće i kompaktne i one u kamenu (jedino mi korektori njihovi nisu najsretnije rješenje, ali kad usporedim sve one ruževe, lakove za nokte, maskare, sjenila i rumenila koji su mi naprosto genijalni, korektor je zaista zanemariv). Dugo sam koristila Healthy Mix tekući puder i stvarno sam bila prezadovoljna. Kako sam zadnje vrijeme bila odana Artdecou (ma zapravo, jedina dva stalna pudera koja se izmjenjuju u mom životu zadnjih 13154651531 godina jesu Artdeco i Bourjois puderi! Što god drugo probam, uvijek se vratim njima.) i njihovim tekućicama, došlo je vrijeme da se ponovno vratim mom dragom Healthy Mix puderu.

Moja nijansa je broj 52 Vanilla

HM ovaj put dolazi u staklenoj bočici što ja osobno preferiram kod pudera. Stara verzija je bila u plastičnom pakiranju i prednost joj je bila ta što je imala dno koje se podizalo sa svakim korištenjem proizvoda, tako da nije bilo situacije da “potrošiš” puder, a zapravo ga je ostalo za još ne znam koliko nanošenja unutra, to mi je bilo odlično jer se proizvod iskoristio maksimalno. U ovoj novoj verziji nažalost nema tog dna, ali drago mi je što je barem bočica staklena. 

Ovo je jedan jako lagan, hidratantan i prozračan puder, blagog i voćnog mirisa koji solidno prekriva manje nedostatke po licu. Naravno, ukoliko imate probleme po licu, tu će vam pomoći korektori i kamuflaže. Na licu djeluje prirodno, a ne kao maska, ima lagani sjaj, dakle, nije matirajuć. Zapravo, od ovog pudera se ni ne očekuje da bude mat jer njegova namjena je da koži daje svježi i zdravi izgled, pa prema tome i mora imati sjaja. U sebi sadrži voćni koktel koji se sastoji od marelice koja daje blistav izgled, dinje koja hidratizira i jabuke koja je izvor antioksidanta.

Ima solidnu postojanost i baš je (po meni) odličan puder za dan, pogotovo za ove toplije dane koji dolaze (i kojima se zaista toplo nadam jer danas 24.03. ponovno pada gusti snijeg u Zagrebu).

Evo sastav: 

A evo i kako izgleda na mojoj ruci kapljica pudera…

a ovako izgleda kad se razmaže…

Cijena ovog tekućeg pudera je 99 Kn, a trenutno je u Kozmo drogeriji na sniženju 20%. 

Koje tekuće pudere vi koristite?

Imate li iskustva s Bourjois teintovima?