fbpx

NAJJAČI SI KAD SI SVOJ

NAJJAČI SI KAD SI SVOJ

Nedavno sam dobila na poklon ovu knjigu o biznisu. Točnije, ljudskoj strani biznisa. Autorica je Kristina Ercegović poznata hrvatska poduzetnica čija je vizija učiniti Hrvatsku najboljim mjestom za život i rad, a misija transformacija kulture kukanja u kulturu preuzimanja odgovornosti. Meni se ova misija posebno svidjela jer i sama već godinama preuzimam odgovornost (možda smiješno zvuči, ali probajte pa ćete vidjeti o čemu pričam) i vidim da mi je život daleko lakši kad preuzmem odgovornost, a ne kukam. To sam možda najbolje shvatila onda kad sam postala mama i kad sam shvatila da nemam apsolutno ničiju pomoć sa strane (supruga ne brojim, on ne pomaže, on sudjeluje).

Kristinu sam upoznala preko njene grupe za žene poduzetnice “Žene i novac” i shvatila da se radi o jednoj nevjerojatno zanimljivoj i sposobnoj ženi, punoj ideja i savjeta kako za one koji tek kreću u svoj vlastiti biznis tako i za one koje taj biznis možda završavaju i prosljeđuju ga dalje. Volim pogledati njena online izlaganja, odlična je predavačica i nevjerojatno dobro “kuži” ljude, a o poslovnoj motivaciji da ne govorim, tu je maherica.

Dok sam čitala knjigu, po mom starom običaju, jedna obična olovka bila je prisutna u mojoj ruci da podcrtam ono što je najvažnije. Iskreno, skoro čitava knjiga mi je podcrtana, zaokružena, označena. 😉 Knjiga je jako pitka za čitanje, lagano i razumljivo pisana, a ako imate vremena i skoncentrirate se, možete je pročitati doslovno u jednu večer. Ili dvije, kao ja. 🙂 Ovo nije Kristinina prva knjiga, nego već peta! U ovoj knjizi ona piše o tome kako ne biti rob svog posla, a biti sretan i ispunjen u svom biznisu, kako svoje talente pretočiti u proizvode i usluge, te kako za željene rezultate treba primijeniti određeno znanje, vještine i postupke, kako biti odličan poslodavac i kako pronaći izvanserijskog djelatnika. Svrha biznisa je kako Kristina kaže – rješavanje problema i dodavanje vrijednosti.

Kristina Ercegović – Najjači si kad si svoj

Svi su problemi, kao i sva rješenja, u nama. Nigdje tamo, negdje drugdje, nego u nama, u dubini naše duše.

Najjači si kad si svoj je odlična knjiga ne samo za poduzetnike početnike, nego i za studente ekonomije (a možda čak i za nešto poduzetnije i znatiželjnije srednjoškolce). Ja bih sigurno drugačije gledala na posao da sam pročitala ovakvu knjigu dok sam studirala na Ekonomiji u Splitu. Mada sam ja paralelno studirala i radila u banci pa su mi mnoge stvari promakle i na jednom i na drugom polju, ali evo, prošla sam i tu životnu etapu i ne, ne žalim, ali kažem, neke stvari bi mi sigurno bile daleko jednostavnije u poslu i na fakultetu da sam znala ove jednostavne i vrlo primjenjive vještine.

Ovdje možete pročitati jako puno i ozbiljnih i duhovitih i dirljivih savjeta o poslu, životu, pa čak i roditeljstvu. Meni su odmah na početku čitanja navrle suze jer je Kristina ovu knjigu posvetila svom sinu Luki. Neću prepisivati ovdje njenu posvetu, ali mene je oborila. Inače, ja svojim sinovima isto pišem knjige, ali nekakvu vrstu životnih dnevnika, mojih razmišljanja i iskustava, za njih od mene. Ne znaju to još (ne zna mi ni muž) ali ima vremena, kad narastu čitat će.

Knjiga Najjači si kad si svoj košta 100 Kn i možete je nabaviti u gotovo svim knjižarama, webshopovima, a i direktno na Kristininoj stranici https://zeneinovac.com/product/najjaci-si-kad-si-svoj-ljudska-strana-biznisa-kristina-ercegovic/.

O autoru

Mama Šminkerica

Chief Mommy Officer ;)

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite me na

Pretplati se na moj Newsletter

Prijavi se na našu email listu i prvi saznajte kada je novi članak objavljen.

Uspješno ste se pretplatili!