AVENE very high protection spray

AVENE very high protection spray

Ovaj (produženi) vikend sam u Splitu i kako i priliči ljetnom ugođaju, kupam se, sunčam, jedem sladoled i lubenicu, vegetiram na ležaljci, izlazim vani i sl. Sve same ljetne radosti! 🙂

Zato ću vam danas pisati o Avene spreju za sunčanje sa zaštitnim faktorom 50.

(Koji je jučer bio na turneji od ACI marine i Zvončaca u Splitu do Strožanca i hotela Lav u Podstrani, a zamalo je završio i u Trogiru, ali nije jer je već pao mrak kad sam krenila tamo pa nije bilo potrebe za zaštitom od sunca. Uh, vikendi mi lete, lete!)

Avene u ACI marini, iza njega Split

Ovo je sprej za tijelo s vrlo visokom zaštitom od UVA i UVB sunčanih zraka koji je namijenjen osjetljivoj i alergijama sklonoj koži. Hipoalergen je i nekomedogen. 

Naravno, isto tako je i vodootporan.

Moja koža je normalna, nije ni suha ni masna, ali nekoliko puta u životu sam imala urtikariju (alergijska reakcija koju bih najčešće dobila usljed velikih stresnih situacija u životu) i neke reakcije tipa crvenilo i svrbež, na određene proizvode koji su u sebi sadržavali puno umjetnih tvari i zbog toga volim na sebe stavljati proizvode koji u sebi ne sadrže parabene i ostalu ekipu koja ide s njima.

Nedavno je kolegica Zmaj s Brloga pisala o kremama sa zaštitom i njen post me pomalo razbistrio.

Odlučila sam ove godine koristiti Avene sprej kao zaštitu jer ima vrlo malo štetnih sastojaka u sebi (ljudi, pazite se, kreme s faktorima su vrlo često teški otrovi – neću pisati o tome jer se ne smatram kompetentnom za to, ali dajte se informirajte, googlajte i čuvajte se!).

Ovaj sprej preporuča i “Skin cancer foundation international”.

Sprej dolazi u čvrstoj plastičnoj bočici s pumpicom na vrhu za lakše nanošenje.

Otvor je zaštićen prozirnom folijom.

Uputstva

Sastav

Jedan sprej pumpicom

Jako se lijepo razmazuje, a trag koji ostavlja za sobom je onaj klasični feeling nakon što se namažete većinom krema za sunčanje – masnjikav. Ali brzo se to upije. Miris je ok i nije neugodan.

Cijena

Avene se sunča

Gušterica se sunča

I za kraj vam ostavljam smijanje…

“Fotosešn” koji se zove “ono kad poziraš, a gigantski val te zalije od glave do pete

😉

Potpuno mokra i u šoku – naravno, pozitivnom. 🙂

Idem sad ponovo na kupanjac – ovaj put je u pitanju popodnevno vegetiranje na ležaljkama u mom omiljenom coctail baru Baramundi u Podstrani… :*

Kako vam se svidio post?

Koje kreme koristite za sunčanje?

32 komentara

  1. Tamelie

    Joj, lijepi Split najdraži! Sol na ranu trljaš, svi vi na moru koji živite, tak sam ljubomorna. 🙂

    Reply
    • Lenka

      Tanja, ne živim ja više doli nažalost i jaaaaaaako mi fali moj Grad… 🙁 Iako, lipo je meni i u Zagrebu, al nima Splita do Splita! 😉 😀

      Reply
  2. Dijana Golubovic

    Nadam se da cu imati prilike da dodjem u Split. Ko god se odatle vratio, bio je pun predivnih utisaka :)!
    Ti si pravi hedonista :D!
    Dopada mi se ovaj proizvod, ja inace bezim od sunca, uvek sam umotana i ispod suncobrana, smeta mi mnogo. Po ovome sto sam procitala deluje kao lepo resenje 😀

    Reply
    • Lenka

      Moraš doć u Split OBAVEZNO! 😀
      Ma ja ti isto nisam tip od sunca i baš zato koristim faktor 50+ čak i u hladu. Odličan je ovaj sprej!

      Reply
  3. nail crazy

    super fotke, super si se i provela vidim 😀
    a mogla si svratit kad si išla u trogit 😛
    od ovih zadnjih fotki si trebala složit gift, bilo bi ludo 😉

    Reply
    • Lenka

      Ja se uvik i svugdi dobro provedem, to mi je čak ponekad i fascinantno! 😀 A priko Kaštela ću drugi put jer je sad sve bilo leteći. Joj, ja san ti totalno neuka i ne znan slagat sličice… Al obećajen da ću naučit jer mi je to prezakon! 😀

      Reply
  4. Renchica Hvar

    Aaaaa,moreeee,kupanje…ja se za koji dan vracam dole i jedva se cekam bucnut:)
    Bas ti je lijepo,uzivas…lezaljke,cocktail bar,to je godisnji!
    Ja od kremica koristim Nivea protect&bronze,Vichy,Hawaiian Tropic,Lerbolario marmeladu…uvjek mi je puna torba pa dragi grinta da sta nosim toliko toga…A sta cu kad se volim trackat kremicama!!!

    Reply
    • Lenka

      Ajme ja bih taaaako volila da mogu koristit tu marmeladu, al nekako mi se čini da nema smisla jer sam presvijetla, a ne želim na silu tamnit. Al marmelada me mami i mami! 😀

      Reply
  5. Petite Chérie

    Joj, tko će dočekat 1.8. da se i ja malo bućnem u moru 🙁 Super fotke i slatka suknjica 😀 Ako dobro vidim na sastavu, ovaj sprej nema alkohol za razliku od većine drugih sprejeva koji ga najčešće imaju, npr. Niveini sprejevi, što je odlično! Kad se približi 1.8., bacit ću pogled na ovaj sprej 🙂

    Reply
    • Lenka

      Brzo će 01.08.! 😀 Vrime leti!
      Toplo ti preporučam ovaj sprej, odličan je!

      Reply
  6. SuperNova

    Ah divno moreee! Jos si i gustera slikala! Obozavam ih. VOlela bih ovo da probam, sad si me zaintrigirala. Pogledacu kakva je cena kod nas.

    Reply
    • Lenka

      More je zakon, Split je još veći zakon! 😉
      Cijena je malo viša nego po drogerijama, ali s obzirom na kvalitetu sastojaka ovog spreja, po meni se isplati.

      Reply
  7. MakeUp Ner(e)d

    MOOOOOOOOOOOREEEEEEE! Ma samo ću reći blago tebi draga Lenka! <3 ja od ovih slika mora ništa dalje ne vidim pročitat 😀

    Reply
    • Lenka

      Hahahaha legendo! 😉 Ljetne radosti vladaju! 😉

      Reply
  8. Ana Konstantina

    Zavidim ti! Pravis mi zazubice,ne mogu docekati more :))))) Uzivaj 🙂

    Reply
    • Lenka

      Pomalo, brzo će godišnji! 😀

      Reply
  9. Dear Skin

    Joooj, kako ti zavidim:))))

    I ja bih u Split ponovo :))

    A što se tiće Avene, fenomenalan proizvod :))

    Reply
    • Lenka

      <3 Split <3
      Avene mi je zakon, zakon! Prezadovoljna sam! 😀

      Reply
  10. the beauty department

    Recenzija o mooooooooooooooru 😀 hocu i ja da se bucneeeeem :(((

    Reply
  11. smashinbeauty

    Blago ti se u splitu si 😀

    Reply
    • Lenka

      Vratila se… :/

      Reply
  12. Lendoxia

    Fino te zalilo bome 😀 A ja zadnjih dana idem nesto kasno na kupanje pa preskacem kreme za suncanje, ali moram ovih dana obavezno kupit nesto da imam za ostatak ljeta 😀

    Reply
    • Lenka

      Moraš se mazat, nemoj zabušavat u Dubrovniku! 😀

      Reply
    • Lendoxia

      Ma dje ti je sunce u sedam ura 😀 a kupit cu nesto kad se vratim dole, znam da moram, vec sam pocela dobivat boju i to mi se ne svidja

      Reply
    • Lenka

      Ma to ti uvatiš boje i priko dana, a ne samo na kupanju! Pazi se pazi i čuvaj bjelinu! 😉

      Reply
  13. Mell

    Hahahaha baš te zaliooooo 😀 Nisam isprobala taj sprej, ali hej, ne mozes pogrijesit s Aveneom 😀

    Reply
    • Lenka

      Zalilo me vrhunski! 😀 Sprej mi je odličan, znam da si ti veliki ljubitelj Avenea, sigurno će ti se svidit.

      Reply
  14. Bamby

    prelepo je to moreeeeeeeeeeeee

    Reply
    • Lenka

      Naravno! 😉

      Reply

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *