fbpx

Olival čičak šampon i ulje za kosu

Olival čičak šampon i ulje za kosu

Prije nekoliko mjeseci na testiranje sam dobila od Olivala šampon i ulje za kosu iz linije Čičak protiv opadanja kose. Iako sam ih davno potrošila, nikako nisam stigla pisati o njima. 

Uglavnom, često sam dobivala upite od novopečenih majki koje su imale problema s opadanjem kose i znala sam ih savjetovati što koristiti da se spriječi opadanje i potakne ponovni rast kose (pisala sam i post o tome – KLIK!) iako sama u to postporođajno vrijeme uopće nisam imala problema s opadanjem kose. Štoviše, kosa mi je tada bila iznimno gusta i jaka. Međutim, ipak se i meni dogodilo to opadanje otprilike godinu dana nakon poroda. Bila sam u šoku! Moja gigantska kosa se odjednom počela prorjeđivati, stalno opadati, odjednom se toliko osušila da je djelovala kao metla. :/ I još nisam došla na svoje. Stalno tražim nove šampone, maske, regeneratore i kreme koji će mi nahraniti tu suhoću. 

Svakako, jedno od pozitivnijih šamponskih iskustava mi je s ovim Olival čičak šamponom. Prvo, ono što mi se kod njega svidilo bilo je to da ne isušuje kosu. Ima krasnu kremastu teksturu koja baš ostavlja njegujuć osjećaj. Istina, nije mi nahranio kosu jer ipak je šampon, ali ono najbitnije – nije je isušio. Unatoč tom kremastom sastavu i teksturi, ipak dobro pere kosu, a čak se i pjeni iako ne previše. Ovaj šampon se ne ispire odmah, nego ga se poput regeneratora ostavi djelovati nekoliko minuta pa se potom ispere. Stvarno divan osjećaj ostavlja na kosi. Za suhu kosu je idealan. Okej, idealan je i za one kojima kosa opada, a to ćete vidjeti na kraju posta. 🙂

Cijena šampona je oko 28 Kn za 300 ml.

Uputstvo i sastav

 Tekstura

Uz šampon dobila sam i ovo ulje. Iako sam u više navrata tu na blogu pisala da preko 10 godina koristim Olival ulje od avokada za kosu, ovo čičkovo mi nikad nije bilo potrebno, pa njega baš nikada do tad nisam ni probala. Ako ću ga uspoređivati s tim avokadovim, odmah ću reći da mi je avokadovo draže jer je malo gušće i nakon njega mi kosa bude glađa što nisam primjetila s ovim čičkom. Međutim, ovo ulje sam redovno mazala na tjeme i vjerujem da je i ono potaklo rast mlade kose koju ćete vidjeti u nastavku posta.

Jedina “zamjerka” ulju je kao i avokadovom ulju, a ta je da je na prvom mjestu u sastavu tekući parafin, a ne samo ulje. Opet, iako sam svjesna svega, ja se preko 10 godina redovno vraćam upravo tom avokadu jer mi savršeno zagladi suhe kovrče. Moguće je da je baš sam parafin zaslužan za to. 

Oba ulja koristim jednako: prvo namažem suhu kosu, ostavim ih da djeluju neko vrijeme (pomogućnosti nekoliko sati ili cijelu noć) i onda sve isperem šamponom i stavim regenerator ili masku za njegu i lakše raščešljavanje.

Cijena ulja je oko 28 Kn za 60 ml.

 

Uputstvo i sastav

Tekstura

A sada…

SATELITI!!!

😀 

Mlada kosica…

Uvjerena sam da su ovi mladi sateliti nastali upravo zahvaljujući ovom čičku! Fotografija je nastala nekoliko tjedana nakon korištenja ove ekipice. 🙂

Jeste li isprobali ovaj šampon i ulje? 

Imate li problema s opadanjem kose?

Što koristite?

O autoru

Mama Šminkerica

Chief Mommy Officer ;)

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite me na

Pretplati se na moj Newsletter

Prijavi se na našu email listu i prvi saznajte kada je novi članak objavljen.

Uspješno ste se pretplatili!