fbpx

Ovo je najbolji proizvod za raščešljavanje dječje kose: cantu dječji regenerator

Ovo je najbolji proizvod za raščešljavanje dječje kose: cantu dječji regenerator

Moj mlađi sin je četverogodišnji kovrčavac. Ta njegova kovrčava kosa svakom upadne u oko jer izgleda jako fora, međutim, svi vi koji ste roditelji takvih malih persona, vrlo dobro znate kako izgleda pranje kose i češljanje. Kod nas je to zaista bila muka i trauma dok nismo prije pola godine otkrili ovaj dječji regenerator koji nas je doslovno spasio.

Kosa mu se počela kovrčati još dok je bio mala beba, a s godinama je postajala sve jača i čvršča. Da mu pustim kosu, bila bi mikrofonka. Znate onda o kako čvrstoj i jakoj kosi pričam. 🙂 Češljanje i pranje njegove kose je uvijek bila procedura uz dugotrajno razgovaranje, nagovaranje i pregovaranje, a kako je on uz sve to i jedan poprilično jak karakter, zaista je na dane sve skupa izgledalo poprilično kaotično. Međutim, kada smo otkrili ovaj dječji Cantu regenerator za raščešljavanje, dogodila nam se jedna neopisiva lakoća pranja i češljanja kosice. Na kraju nam je Cantu toliko pomogao, da već nakon prvog pranja njime, više nikad nije bilo one drame i razgovora oko pranja i češljanja. Otkad ga koristimo, ja svakom tko ima dijete s kovrčavom ili zapetljanom kosom imam potrebu preporučiti ga jer ovo doslovno olakšava djetetu problem, plus što štedi vrijeme jer raščešljavanje ide zaista glatko i brzo.

Operemo kosu dječjim blagim šamponom, nakon toga posprejamo regenerator (on obožava sam sebi staviti regenerator, cijeli bude jako važan oko tog čina), počešljamo se Macadamia četkom za raščešljavanje, sušimo difuzorom, et voila riješeni svi problemi!

Regenerator se ne ispire, ovo je takozvani leave in, međutim, može se i isprati. Mi ga ponekad ostavimo, a ponekad isperemo.

Cantu je globalni brend poznat kovrčavcima, ima čitavu liniju proizvoda za kovrče, a ima i tu jednu posebnu i hvaljenu kremu za kovrče koju ja nažalost ne mogu koristiti jer nije za tanku dlaku kakva je moja. Zato imamo dječju Cantu kremu za kovrče, nju ću drugom prilikom recenzirati, ona odgovara i sinu i meni jer je dosta lakša od one originalne za odrasle.

Regenerator nabavljam na https://mashala.hr/, a kako sam ja na Curly Girl Method već neko vrijeme, tamo sebi kupujem razne proizvode za kosu. Nije im sve CGM, ali super stvar je što im je sve naglašeno i odlično objašnjeno (što je CGM, za kakav tip kose je koji proizvod i sl.). Konkretno, ovaj dječji Cantu regenerator nije CGM odobren jer ima glicerin u svom sastavu, ali ne sadrži sulfate, parabene, mineralna ulja, a u sebi sadrži shea maslac, kokosovo ulje i med. Generalno, vrlo dobar sastav jednog dječjeg proizvoda za kosu.

Iako sam već neko vrijeme na Curly Girl Metod (njega kose proizvodima bez silikona, alkohola i sulfata), a ovaj proizvod nije CGM, ja sam ga ipak testirala i na sebi i moram priznati da sam i ja s velikom lakoćom raščešljala svoju grivu.

Cijena mu je 55 Kn za 177 ml.

O autoru

Mama Šminkerica

Chief Mommy Officer ;)

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite me na

Pretplati se na moj Newsletter

Prijavi se na našu email listu i prvi saznajte kada je novi članak objavljen.

Uspješno ste se pretplatili!