fbpx

Recenzija – Balea Professional Winter Protect proizvodi za njegu kose

Recenzija – Balea Professional Winter Protect proizvodi za njegu kose

Prije nekoliko tjedana sam u DM-u otkrila limited edition Balea Professional Winter Protect liniju za kosu. Da budem potpuno iskrena, otkrila jesam, ali u uhu mi je zvučalo poznato jer povremeno pratim grupu na Facebooku koja se bavi recenzijama proizvoda za kovrčavu kosu i često su se spominjale te Balea “winterice”. Kako nisam neki pretjerani fan Balea proizvoda, nekako sam sve takve objave preskakala. Međutim, kad sam vidjela ova tri proizvoda na polici, rekla sam sebi da mi nema druge nego ih isprobati. Pa onda, kud svi, tud i… Ja! 😉

Radi se o proteinskim proizvodima: šamponu, balzamu i mlijeku za kosu koji sadrže keratin i ekstrakt pitaje.

Balea Winter Protect
Balzam, mlijeko i šampon
  • Šampon – za one koji vode brigu o kozmetičkom sastavu proizvoda (i eventualno se vode pravilima njege kose po Curly Girl Method), bitno je naglasiti da je ovaj šampon bez silikona i alkohola, ali sadrži u sebi neke druge nepoželjne komponente za često pranje kose tipa sulfate, pa je preporuka koristiti ga isključivo kao “final wash” (šampon koji skida silikone, voskove i sl, te čisti dlaku i priprema je za prihvaćanje hidratacije i svih ostalih kvalitetnih proizvoda odobrenih po CGM). Što se tiče ove napomene “final wash”, preporuka je da se takvi šamponi koriste i nakon bojanja kose, pa nije baš da se bočica mora baciti nakon jednog korištenja. Ja sam ovaj šampon koristila točno tri pranja zaredom jer sam ga htjela istestirati za recenziju, međutim, bilo bi mi bolje da sam ga koristila samo jednom, jer me već nakon drugog pranja jako svrbilo tjeme pošto je SLS na drugom mjestu po sastavu, a meni sulfati baš i ne pašu jer me dodatno isušuju. Sam po sebi dobro pere kosu jer je, kako sam već navela, pun sulfata i dosta se pjeni, što zapravo nije dugoročno dobro. Međutim, nema silikone i alkohole, a dobro je i što sadrži keratin, tako da nije tolika drama. 😉 Ja ga svakako više neću koristiti u ovom običnom pranju kose jer mi ne odgovaraju sulfati, ali za nakon bojanja će mi poslužiti jer obojana kosa uvijek traži proteine koji se nalaze u ovom šamponu. Cijena mu je 17,90 Kn za 250 ml.
  • Balzam za kosu – u sebi sadrži keratin i shea maslac što mi u potpunosti odgovara. Držim ga 10-ak min na mokroj kosi nakon šamponiranja i dok je na glavi, raščešljam se. Izvrstan je za raščešljavanje, baš olakšava postupak. Svilenkaste je teksture, ugodnog i blagog mirisa. Cijena mu je 24,90 Kn za 300 ml.
  • Mlijeko za kosu / leave in – je dosta popularan proizvod u svijetu kovrčavaca. 😉 Koristim ga nakon šamponiranja i balzama na mokroj kosi, koju potom motam u ručnik od mikrofibre. Ovo mlijeko je vrlo lagane konzistencije, svilenkaste teksture, blagog mirisa i osjećam kad god ga stavim na kosu, da mi je nahranjenija. Nije baš nešto za stiliziranje idealan jer nema efekt učvršćivanja, međutim, moje kovrče su prirodne, pa često i izbjegnem proizvode za stiliziranje. Cijena mu je 24,90 Kn za 150 ml.

Na fotografijama dolje možete vidjeti sastav ovih proizvoda, kako izgledaju teksturom i kako izgleda moja kosa izgleda nakon korištenja sva tri proizvoda (i bez proizvoda za stiliziranje, ovo je vrlo natural hair look 😉 ).

Ovo su proteinski proizvodi za kosu i možda nisu najbolji ikada, ali sasvim su solidni, pogotovo za tu cijenu. Uvijek je dobro raditi kombinaciju hidratacije i proteina, npr. jedno pranje proteini, jedno pranje hidratacija, ili kombinacija jednog i drugog. Jer previše jednog ili drugog nikako ne bude dobro.

Meni ni jedan od ova tri proizvoda ne otežava kosu. Imam gustu kosu, ali tanku dlaku i proizvodi koji imaju previše proteina mi znaju otežati i nekako zaslinaviti sve, pa uvijek moram balansirati.

Jeste li probali nešto od ovog? https://www.dm.hr/search?query=winter%20protect&searchType=product

Pišite mi dojmove! 🙂

O autoru

Mama Šminkerica

Chief Mommy Officer ;)

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite me na

Pretplati se na moj Newsletter

Prijavi se na našu email listu i prvi saznajte kada je novi članak objavljen.

Uspješno ste se pretplatili!