Prije nekoliko mjeseci bila sam u L’Occitaneu na tretmanu lica (ne rade inače tretmane lica u trgovinama, to je bila prezentacija samo za blogerice) i tamo mi je ljubazna djevojka prije tretmana očistila lice ovim sapunom. Mene je taj tren oduševio toliko da sam ga odmah kupila. I platila 120 Kn (dakle, dala sam za sapun STODVADESET Kuna). Priznajem, imam ja tu i tamo nekakve svoje čudnovate izlete kada za neku glupost izdvojim velike novce. 120 Kuna sami po sebi možda i nisu neki preveliki novci, ali za običan sapun – jesu. Običan?

Da, ovo je najobičniji sapun vulgaris, koji čak i miriše obično – sapunasto. 😀 

Na tretmanu mi se učinilo kako je baš taj sapun predivan i kako mi treba jedan takav sapun za lice. Ono za čim nisam išla je to da sam na tretman došla bez make up-a, tako da ovaj sapun nije imao puno posla kod čišćenja. Kada sam prvi puta išla njime umiti lice i skinuti šminku, imala sam što vidjeti – ne skida make up. Okej, ne skida maskaru, ali puder?! Nije da koristim žbuku, ali običnu bb kremu, običnu laganu tekuću podlogu, bez pudera u kamenu – ovaj sapun skine samo polovično. Zbilja sam bila uvjerena da će ovaj sapun za lice zapravo odlično skidati i make up, ali bila sam u krivu. I hajde, odlučila sam ga koristiti samo za umivanje nakon skidanja šminke, međutim, ovaj sapun na mom licu (samo da napomenem, imam normalnu/mješovitu kožu lica) djeluje poprilično isušujuće. Imam osjećaj kao da sam oprala lice najobičnijim sapunom za ruke. E to me baš razočaralo. Ma da sam ga platila 20 Kn, možda uopće ne bih toliko dramatično sve skupa doživila i nastavila bih eventualno prati ruke s njim. Ali kada sapun platim 120 Kn, očekujem od njega da bude stvarno dobar. Na kraju mi ispadnu bolji dječji sapuni koji koštaju tek nekoliko Kn jer niti isušuju, a skidaju make up odlično (npr. Babylove, Nivea, Sebamed…). 

I tako vam ja na kraju ovaj sapun koristim samo u slučajevima kada koristim jednu micelarnu koja mi ostavlja ljepljiv film na licu, pa mi ovaj sapun dobro dođe da skine taj film (i nju ću recenzirati), ili kada osjetim da mi je licu potrebno umivanje do onog osjećaja škripavosti jer takav mi je osjećaj nakon umivanja ovim sapunom. 

Sve u svemu, vrlo razočaravajuće. 

Obožavam L’Occitane i od svih njihovih stvarčica koje sam probala (a probala sam svašta nešto), ovo mi je jedini proizvod koji mi je baš promašaj. Događa se i najboljima, rekla bih. 😉

Sapun je pakiran u lijepu i zgodnu plastičnu posudicu i sam sapun je zaštićen celofanom.

Sastav

Ovo kažu u L’Occitaneu:

“Nježni sapun s biljnom pjenušavom bazom i bogatog sastava u potpunosti očisti kožu lica. Njegujuća formula, obogaćena s 7% karite maslaca, poštuje prirodnu ravnotežu i štiti hidrolipidni plašt kože, čak i one najosjetljivije. Raskošna i gusta pjena u potpunosti, bez isušivanja, očisti kožu i pruža joj osjećaj ugode i svježine. Zapjenite na mokrim dlanovima te kružnim kretnjama nanesite na vlažno lice, isperite i nježno posušite.

Zapjenite na mokrim dlanovima te kružnim kretnjama nanesite na vlažno lice i potom isperite. Koža je u potpunosti očišćena, osvježena i zdravog sjaja.
Za razbuđujući početak novog dana koristite hladnu vodu, a prije spavanja za mirne i ugodne snove koristite toplu vodu kako biste opustili i umirili kožu lica.” 

Ne bih se složila s njima. :/

Jeste li probali ovaj sapun?

Imate li pozitivna ili negativna iskustva?

Pišite mi!


🙂