fbpx

Ergobaby swaddling vreća za spavanje

Ergobaby swaddling vreća za spavanje

Malo prije rođenja drugog sina, dobila sam od tvrtke Mikroedra maleni znak pažnje za bebu – swaddling vreću za spavanje. 🙂 Kako sam veliki pobornik povijanja beba u prvom tromjesečju života (ili bolje rečeno, četvrtom tromjesečju trudnoće!) i kako sam imala super pozitivna iskustva povijanja starijeg sina, znala sam da će mi ova vrećica dobro doći. 

Ako me pratite od mojih majčinskih početaka 😉 mogli ste primjetiti da
sam veliki fan Dr. Harvey Karpa, pedijatra i specijalista za dječji
razvoj, autora popularnih knjiga o bebama i djeci. Uvijek volim
(naravno, ako me pitaju) novopečenim roditeljima za početak svih
početaka, za savršeni startni temelj roditeljstva, preporučiti knjigu
Najsretnija beba u kvartu
. Knjiga se velikim dijelom vrti oko smirivanja, odnosno, povijanja beba. 

Prvi puta sam se s povijanjem susrela u rodilištu kada sam rodila starijeg sina. Tada nisam shvaćala uopće bit povijanja i bilo mi je užasno simpatično što mi maleni izgleda (kako je jedna dječja sestra rekla) kao čevapčić. 😀 Zanimljivo je bilo i to što su ga sestre motale savršeno čvrsto, a ja sam ga motala savršeno labavo i to je izgledalo presmiješno. Kažem vam, nisam pojma imala čemu sve to. I kada sam došla kući iz rodilišta, počela sam se sve više opuštati oko swaddlinga, a beba je postajala sve nervoznija. I onda sam počela guglati, tražiti, čitati i naišla na Dr. Harpa. I ponovno počela povijati bebu ali zaozbiljno, pravom tehnikom.

Da ne duljim – pročitajte knjigu! 😉

Ukratko: swaddling ili povijanje je drevna metoda umirivanja djeteta u prvom tromjesečju života. Bebe se tako osjećaju kao u maternici, zaštićeno i sigurno, plus što su im i rukice skupljene i neće se lupati po glavi i razbuđivati (moro refleks) pa im je samim time olakšano spavanje. 

Ja sam i jednog i drugog sina povijala do navršena dva mjeseca života jer kasnije nije ni trebalo. Povijanje se uglavnom radi elastičnim dekicama, pokrivačima, tetra pelenama… Tek sam se s mlađim sinom susrela sa swaddling vrećom za spavanje.

Klasično povijanje dekicom/pokrivačem

Izvor slike: bespuća interneta

 

Ergobaby swaddling vreća za spavanje 

 

Vreća i rukavići su napravljeni od 100% pamuka, vrlo su lagani i prozračni. Rukavići su za swaddling, a vreća je baš vreća – široka, vrećasta i duže se koristi. Vrlo je praktična stvar jer osim što ima taj swaddling dio, ima na stražnjem dijelu vreće otvore za pojaseve pa je se može koristiti i u kolicima, autosjedalici i sl. Ja je tako nisam koristila jer mi nije bilo potrebno. Također ima dvopatentni zatvarač tako da je mijenjanje pelena noću olakšano (ovo mi je bila stvarno super stvar).

Rukavići se koriste samo u prva tri mjeseca života (mi smo ih koristili nešto manje od dva mjeseca jer nam nije bilo potrebno više. Mirna beba. <3)

Vreća je predviđena za korištenje od rođenja do devet mjeseci života (76 cm), međutim, kako ja imam sina mini diva, nismo je mogli koristiti dulje od 3,5-4 mjeseca. 😀

Kada bebica spava u ovoj vreći, OBAVEZNO mora spavati na leđima!

Shema motanja u Ergobaby vreću

Preporučena maloprodajna cijena je 279 Kn.

Jeste li isprobali swaddling tehniku? 

Zadovoljni?

🙂

O autoru

Mama Šminkerica

Chief Mommy Officer ;)

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite me na

Pretplati se na moj Newsletter

Prijavi se na našu email listu i prvi saznajte kada je novi članak objavljen.

Uspješno ste se pretplatili!