Danas je na redu još jedna trudnička recenzija…

Radi se o Biobaza kremi za njegu tijela u trudnoći, zapravo, o kremi protiv strija. Ova moja je iz torbe za rodilište koju sam recenzirala ovdje – KLIK! i dolazi u tubi i nešto manjem pakiranju (100ml) nego inače, a njeno klasično pakiranje je u boci od 400 ml i ta košta 50 Kn (što je ekstra isplativo ako se mene pita), a za ovu od 100 ml nisam sigurna ima li je za kupiti u slobodnoj prodaji, nisam je vidjela.

Ponovit ću iako sam to već pisala, dakle, na samom početku trudnoće se nisam baš mazala kremama i uljima protiv strija, a kada se trbušćić počeo nazirati, onda sam se mazala nečim najprirodnijim – uljem pšeničnih klica. Nakon pšeničnih klica, odlučila sam se za Babylove ulje koje sam recenzirala u ovom postu – KLIK!, a nakon njega došla je na red (malo za promjenu nakon svih tih ulja) ova krema. 

Biobaza krema preporučena je za njegu trbuha, bedara, bokova i grudi tokom čitave trudnoće i nakon trudnoće, a isto tako je preporučena i onim ženama koje nisu trudne, a žele zadržati njegu i elastičnost kože bez strija. Preporuka je također da se maže dva puta dnevno, a ja je mažem isključivo na trbuh i to samo jednom dnevno. 

Krema je 99% prirodnog podrijetla što je odlično s obzirom na to kome je namijenjena. 🙂 Sadrži SLS (kao i još neki Biobaza proizvodi) i to mi nije najjasnije što se tiče ove kreme, jer SLS isušuje, a ova krema je vrlo bogata i hranjiva i čak se ni ne upija brzo, tako da nema naznaka isušivanju i to me baš buni u čitavoj priči o sastavu… Svakako, ne sadrži parabene, dodane sintetičke mirise i bojila. 

Sastav

Krema je gusta, a lagana (nije onaj masnjikavi tip kreme) i poprilično bogate teksture, ali nije nimalo teška.

Vrlo dobro se razmazuje i ne upija se u roku odmah, što mi je super jer točno osjećam kako mi vlaži i hrani kožu.

Sve u svemu, jako sam zadovoljna ovom kremom i vjerujem da ću je opet koristiti, ali ne odmah. Da ne ponavljam dva puta zaredom istu kremu, jer mi je to monotono i prezasitno, iduća koju ću recenzirati nije krema, ali je opet ulje (a volim ulja, što ću!). Neću puno otkrivati, ali za koji tjedan ide recenzija tog ulja. Prvi dojmovi su super, ali je najskuplje od svega što sam do sad koristila (mada nije ništa prestrašno oko cijene, samo je skuplje od ovih proizvoda koje sam do sad koristila. Osim možda pšeničnih klica?). Ukoliko vam je ipak bitno da bude povoljno i prihvatljivo, moja preporuka su svakako ako volite ulje – Babylove Mama ulje, a ako volite kreme, onda ova Biobaza krema. Oboje je cjenovno vrlo, vrlo povoljno, a sastavom (meni) odlično. 

Jeste li probali ovu kremu? 

Koristite li kreme protiv strija i koje?

*PR proizvod