fbpx

Intimina – proizvodi za žensko intimno zdravlje

Intimina – proizvodi za žensko intimno zdravlje

Danas ću pisati malo van svojih okvira. O ženskom intimnom zdravlju.

Jeste li čuli za Intiminu? Lily Cup? Znate li što je menstrualna čašica? Što su Kegelove vježbe?

Okej, pretpostavljam da ste barem čuli za neke od navedenih, mada vjerujem da ih mnoge od vas već i koriste. Naime, zadnjih godina vlada neviđen hype oko menstrualnih čašica da je to postao čitav jedan pokret. Postoji nekolicina grupa po društvenim mrežama koje se bave recenzijama i usporedbama menstrualnih čašica. Doslovno menstrualni pokret! Što je super, naravno. 🙂 Svima osim meni. Jer ja nekako uvijek kad se dogodi hype oko nečeg, lagano zaobiđem pa se vratim nakon nekog određenog vremena i provjerim vrijedi li to uopće.

U mom slučaju pričekala sam nekoliko godina iako sam imala jaaaako puno prilika za isprobavanje Intimininih proizvoda ali evo… Posipam se pepelom i sad ću pisati recenziju! 🙂

Intimina proizvodi

O čemu se tu radi?

INTIMINA je brend koji nudi sveobuhvatnu liniju proizvoda za žensko intimno zdravlje. Njihovi proizvodi razvijeni su prema najvišim međunarodnim standardima kvalitete i sigurnosti te poštuju i održavaju ravnotežu intimnog područja. Proizvodi su napravljeni od 100% medicinskog silikona, što znači da su sigurni za tijelo, ne izazivaju iritaciju ili neugodne mirise i mogu se koristiti uvijek iznova što ih čini ekološki prihvatljivima, a ujedno štede vaš novac.

INTIMINA Lily Cup

Lily Cup je nevjerojatno mekana menstrualna čašica od 100% medicinskog hipoalergenog silikona koji ne podržava razvoj bakterija. Prije prve upotrebe potrebno ju je prokuhati 5 minuta, a tokom korištenja i ponovnog stavljanja, unutar 24 sata potrebno ju je ispirati toplom vodom barem 3 do 4 puta. Visokog je kapaciteta što znači da je prikladna i za obilne cikluse.

Dolazi u dvije veličine, A i B (ja sam A jer sam rodila carskim rezom oba puta), tako da svi mogu pronaći najbolje rješenje za sebe.

Ima nakošeni rub koji sprječava izlijevanje prilikom uklanjanja, a može se nositi 8 sati (i koristiti do 10 godina!).

Ovo je vrlo mekana silikonska čašica/posudica koja se stavlja u rodnicu za vrijeme menstruacije, a karakteristika mekanih čašica je da je početnice malo teže stavljaju ali kad se stekne navika, onda je to to. Radi se o jednom proizvodu koji se uz pravilno održavanje (o tome nešto niže) može koristiti godinama, što znači popriličnu uštedu novca, plus što je ekološki prihvatljivija od uložaka i tampona.

Mnoge žene kažu da korištenjem menstrualne čašice nestaje i menstrualna bol i ja im vjerujem iako osobno nisam mjerodavna jer nakon carskih ja više nemam bolne menstruacije. Jupi!

Lily Cup košta 200 Kn.

INTIMINA KegelSmart

Pametni uređaj za vježbanje mišića zdjelice i prvi inteligentni uređaj za Kegelove vježbe u svijetu – Klinički dokazani rezultati 100% povećanje snage zdjeličnog dna.

Jeste li čule za Kegelove vježbe? Ja sam se prvi put susrela s njima u prvoj trudnoći. I radila ih uredno u nadi da će mi pomoći pri porodu. Kao i većina mojih planova oko poroda (višemjesečno masiranje međice raznim uljima, kegelove vježbe, jedenje nevjerojatno grozomornih velikih datulja, pijenje određenih čajeva, a sve u svrhu olakšanog vaginalnog poroda), neslavno je propalo jer sam rađala carskim rezom oba puta. Svejedno, nije mi žao što sam sve to radila, ali da sam tad imala ovaj uređaj, sigurna sam da bi mi olakšao proces vježbanja u smislu da ne moram brojati kad i koliko puta stiskati i otpuštati mišiće.

Iako se uređaj ne preporuča u trudnoći ni neposredno nakon nje (6 tjedana nakon trudnoće može), ja bih svakako savjetovala ukoliko se trudnoća planira, možda ne bi bilo loše započeti s vježbama prije, a isto tako, nakon trudnoće vježbati za oporavak zdjeličnog dna.

Vježbe se (osim rodiljama) preporučuju i svima koji imaju problema s kontrolom mjehura (kad kihneš, smiješ se ili kašlješ pa ti pobjegne…), nakon ginekoloških operacija (6 tjedana nakon operacije se može početi) i kod spuštanja zdjeličnih organa.

Trening traje pet minuta dnevno, a rezultati su vidljivi nakon 12 tjedana, a nakon toga dovoljno je vježbati 3-5 puta tjedno kako bi se zadržao mišićni tonus. Uređaj sam vodi kroz vježbe tako da u startu očitava snagu mišića i prema tome određuje početnu razinu vježbanja. Uređaj ima pet razina vježbanja, a tehnologija dodirnih senzora očitava snagu mišićnih kontrakcija tijekom izvođenja vježbi. Prema dobivenim rezultatima, KegelSmart prilagođava rutinu vježbanja svakom osobno.

Vježbe mišića zdjeličnog dna su glavna preporuka liječnika za sprječavanje problematike dna male zdjelice. KegelSmart se u svijetu preporuča od strane ginekologa, fizioterapeuta i primalja.

Koristi se tako da se stavi u rodnicu, nakon što senzor očita snagu zdjeličnih mišića, KegelSmart kreće na posao, odnosno, određuje koji set vježbi je najbolji za korisnicu.

KegelSmart je idealan za sve one kojima je teško biti fokusiran svaki dan po pet minuta na brojanje stiskanja i otpuštanja mišića zdjelice. Hajde probajte par dana pa mi javite kako vam ide! Kladim se da ćete nakon dva, tri dana odustati. Okej, neka najuporniji izdrže tjedan dana, ali svaki dan dulje od toga… Mala je šansa. Zato je KegelSmart izvrsna opcija!

Uređaj je presvučen medicinskim silikonom baš kao i menstrualna čašica, radi na bateriju (s jednom AAA baterijom do 200 vježbanja), vodootporan je i nakon korištenja treba ga oprati i dezinficirati.

Cijena mu je od 570 do 670 Kn (ovisno o prodajnom mjestu).

INTIMINA Feminine Moisturizer

Sredstvo za ovlaživanje na bazi aloe vere djeluje kao dopuna prirodnoj vlažnosti tijela. Pruža dodatnu udobnost prilikom umetanja čašica i ostalih proizvoda za intimno područje, te pomaže smanjiti suhoću koja se može pojaviti u određenim fazama menstrualnog ciklusa.

Formula gela je lagana, na bazi je vode i aloa vere, ne sadrži parabene ni štetne supstance, nije ljepljivo ni masno, dermatološki i ginekološki je ispitano.

Cijena gela je 80 Kn.

INTIMINA Intimate Accessory Cleaner

Sprej za čišćenje i dezinfekciju menstrualnih čašica i ostalih proizvoda za intimnu njegu prije i nakon upotrebe. Njegova formula s brzim djelovanjem čišćenje čini iznimno higijenskim, ali i proizvodima produljuje vijek trajanja. Sprej je bezalkoholan, pH uravnotežen i ne uzrokuje iritaciju kože. Pospreja se predmet, ostavi nekoliko sekundi da sprej djeluje i nakon toga se ispere toplom vodom.

Cijena spreja je 80 Kn.

Koristite li menstrualne čašice?

Radite li kegelove vježbe?

Jeste li probale nešto od ovih proizvoda?

P.S. na Facebooku i Instagramu je darivanje Intimininih čašica! Morate mi samo napisati koju želite: A ili B?

P.P.S. Sve ove proizvode možete kupiti u DM-u, ljekarnama i Intimina webshopu.

O autoru

Mama Šminkerica

Chief Mommy Officer ;)

Ostavi odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Pratite me na

Pretplati se na moj Newsletter

Prijavi se na našu email listu i prvi saznajte kada je novi članak objavljen.

Uspješno ste se pretplatili!